Expoziţie de linguri şi linguroaie

Băcăuanii iubitori de tradiţii, de artă populară sunt aşteptaţi la o expoziţie inedită: “Linguri şi linguroaie”. Vernisajul va avea loc marţi, 5 martie, în holul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacău.
Iar invitaţia venită din partea organizatorilor sună foarte tentant: “Lingurile sunt făcute de cei mai săraci oameni din lume, de lingurari. Dintr-o coadă şi un găvan, lingura îşi are numele de la limbă, pe care o atinge şi cu care trebuie să semene.
La noi, la etnografie, toate formele sunt înţelepte şi frumoase. Într-un fel, ca viorile, au ajuns la un capăt de drum. Ce să mai adaugi la ele şi să nu le strici? Mai rămâne să te minunezi!
Atunci, haaai la linguuuuuri !!!!! Şi la linguroaie! Marţi, la 12, la Muzeu. Avem linguri îndelung sărutate de moşii noştri. Avem linguri şi linguroaie din case şi stâne din jurul Pietrei, Romanului şi Bacăului”.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Bacău, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău, Complexul Muzeal “Neamţ”, Muzeul de Istorie Roman.