miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaExpoziţie de linguri...

Expoziţie de linguri şi linguroaie

Băcăuanii iubitori de tradiţii, de artă populară sunt aşteptaţi la o expoziţie inedită: “Linguri şi linguroaie”. Vernisajul va avea loc marţi, 5 martie, în holul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacău.
Iar invitaţia venită din partea organizatorilor sună foarte tentant: “Lingurile sunt făcute de cei mai săraci oameni din lume, de lingurari. Dintr-o coadă şi un găvan, lingura îşi are numele de la limbă, pe care o atinge şi cu care trebuie să semene.
La noi, la etnografie, toate formele sunt înţelepte şi frumoase. Într-un fel, ca viorile, au ajuns la un capăt de drum. Ce să mai adaugi la ele şi să nu le strici? Mai rămâne să te minunezi!
Atunci, haaai la linguuuuuri !!!!! Şi la linguroaie! Marţi, la 12, la Muzeu. Avem linguri îndelung sărutate de moşii noştri. Avem linguri şi linguroaie din case şi stâne din jurul Pietrei, Romanului şi Bacăului”.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Bacău, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău, Complexul Muzeal “Neamţ”, Muzeul de Istorie Roman.

De citit!

Modificări în Mersul Trenurilor, de Paşte

Sucursala de Transport Feroviar de Călători Iaşi vă informează că se vor efectua următoarele modificări în circulaţia trenurilor de călători:A. Trenuri Intercity şi Interregio:1. trenul IC 553 Bucureşti N pl. 17.00 – Suceava sos. 23.34 se anulează în zilele...

Competiţie de mountainbike, lângă Bacău

Clubul de ecologie „Veniţi Cu Noi” va organiza competiţia de ciclism mountainbike „Bacău Bike Challenge”, adresată iubitorilor de natură şi sport în aer liber, sub egida „Challenge Into The Nature”. Pot participa atât ciclişti de performanţă, cât și amatori...

Piroman-land, în cartierul Cornişa

Ieri a luat foc apartamentul 36 din imobilul de penthouse-uri în care locuiesc. De fapt, pălălaia s-a aprins de pe balcon, unde gospodarul proprietar, după cum spun pompierii, cică topea niscai ceară de albine, că-i trebuia la alimentat pasiunea...