luni 15 iulie 2024

.

Trei trenduri pentru pasionatii...

Desi nu mai este o noutate faptul ca vietile oamenilor sunt in permanenta...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție...

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe...

Se apropia Valentine’s Day

Te gândești cu drag la persoana specială din viața ta care îți umple...

Cum schimbăm culorile hortensiilor

Hortensiile sunt fascinante prin faptul că, spre deosebire de majoritatea celorlalte plante, culoarea...
AcasăCoolturaExpoziţie de linguri...

Expoziţie de linguri şi linguroaie

Băcăuanii iubitori de tradiţii, de artă populară sunt aşteptaţi la o expoziţie inedită: “Linguri şi linguroaie”. Vernisajul va avea loc marţi, 5 martie, în holul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacău.
Iar invitaţia venită din partea organizatorilor sună foarte tentant: “Lingurile sunt făcute de cei mai săraci oameni din lume, de lingurari. Dintr-o coadă şi un găvan, lingura îşi are numele de la limbă, pe care o atinge şi cu care trebuie să semene.
La noi, la etnografie, toate formele sunt înţelepte şi frumoase. Într-un fel, ca viorile, au ajuns la un capăt de drum. Ce să mai adaugi la ele şi să nu le strici? Mai rămâne să te minunezi!
Atunci, haaai la linguuuuuri !!!!! Şi la linguroaie! Marţi, la 12, la Muzeu. Avem linguri îndelung sărutate de moşii noştri. Avem linguri şi linguroaie din case şi stâne din jurul Pietrei, Romanului şi Bacăului”.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Bacău, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău, Complexul Muzeal “Neamţ”, Muzeul de Istorie Roman.

De citit!

Modificări în Mersul Trenurilor, de Paşte

Sucursala de Transport Feroviar de Călători Iaşi vă informează că se vor efectua următoarele modificări în circulaţia trenurilor de călători:A. Trenuri Intercity şi Interregio:1. trenul IC 553 Bucureşti N pl. 17.00 – Suceava sos. 23.34 se anulează în zilele...

Competiţie de mountainbike, lângă Bacău

Clubul de ecologie „Veniţi Cu Noi” va organiza competiţia de ciclism mountainbike „Bacău Bike Challenge”, adresată iubitorilor de natură şi sport în aer liber, sub egida „Challenge Into The Nature”. Pot participa atât ciclişti de performanţă, cât și amatori...

Piroman-land, în cartierul Cornişa

Ieri a luat foc apartamentul 36 din imobilul de penthouse-uri în care locuiesc. De fapt, pălălaia s-a aprins de pe balcon, unde gospodarul proprietar, după cum spun pompierii, cică topea niscai ceară de albine, că-i trebuia la alimentat pasiunea...