22.3 C
Bacau

Farfalle tricolore cu ciuperci și pesto rosso

De stiut!

100 copy

N-am putut părăsi Roma fără a-mi îngrămădi prin bagaje niscaiva sortimente de paste și vreo câteva sticle de vin (da, mi-am adus și Chianti). Printre pastele cumpărate dintr-un magazin pentru turiști (adică pipărate la preț) s-au aflat și aceste farfalle tricolore:

Sunt puțin mai altfel decât pastele tricolore pe care le găsim și acasă, obținute prin amestecarea de paste natur, cu paste colorate în roșu (cu sos de roșii) sau în verde (cu zeamă de spanac).

De când scriu aici, pe blog, am făcut peste 30 de preparate cu paste, la vreo câteva am folosit diverse feluri de pesto verde, dar pesto rosso nu am utilizat niciodată. Un astfel de pesto nu-i greu de făcut, vă trebuie doar niște migdale, usturoi, sare, piper, brânză Pecorino, ulei de măsline, pulpă și pastă de roșii, puțin busuioc și un dram de inspirație. Iar dacă sunteți prea comozi, ori credeți că n-o să vă iasă, puteți încerca un pesto rosso “de-a gata”. Eu am găsit la Lidl așa ceva. Nu-i chiar precum cel făcut în casă, întrucât jumătate din brânza Pecorino este înlocuită cu o brânză dură inferioară calitativ, iar uleiul de măsline extravirgin este substituit aproape în totalitate cu un ulei mai ieftin, din floarea-soarelui. Acceptabil ca raport preț/calitate, iar când graba (foamea) e mare, este bine să-l ai la îndemână. Singura problemă: odată desfăcut borcanul (190 g), trebuie consumat în maximum 24 de ore. Cum am făcut doar două porții de paste, mi-a mai rămas aproape jumătate de borcan.

Continuare…

- Advertisement -

Ultimele stiri