duminică 19 ianuarie 2025

.

Soluții moderne pentru probleme...

Sănătatea este un aspect esențial al vieții noastre, iar progresele din domeniul medical...

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Ce trebuie să știm...

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care sunt adăugate în apă pentru a...

Mi-am luat cuptor cu...

Majoritatea oamenilor se gândesc să folosească cuptorul cu microunde doar pentru a reîncălzi...
AcasăCulinarFasole făcăluită

Fasole făcăluită

Multă lume consideră că fasolea făcăluită, fasolea bătută ori fasolea frecată (cunoscută chiar și sub simandicoasa denumire de “icre de fasole”) este același lucru cu iahnia de fasole. Iahnia este, așa cum scrie aici, “un fel de mâncare scăzută preparată din legume (mai ales din fasole boabe), din pește sau din carne”. Numele îi vine de la denumirea turcească a mâncării, yahni, denumire întâlnită și la bulgari (яхния – iahnija), la greci (γιαχνί – giachni), la sârbi (иахни – iahni), mai puțin la albanezi, unde se cheamă merak. Nu știu de unde apare confuzia, că doar nu zicem “iahnie de cartofi” în loc de piure de cartofi.

100(1)

Acum că am lămurit de ce fasolea frecată nu-i totuna cu iahnia de fasole, să ne concentrăm asupra primeia. Vorba americanului, you can do it in the hard way or in the easy way.

100

Continuarea minunatului articol despre cum făcăluim fasolea o puteți accesa dând un singur click AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....