Fasole roșie cu slănină, kaizer și cârnați

Dacă tot s-a îndurat să se răcească vremea și să ningă, pe-alocuri chinuit, prin alte locuri viscolit, am putea trece la niște mâncăruri mai consistente, din acelea care-i oripilează pe dieteticieni, nutriționiști ori vegani. Cu mult porc, sub diverse forme, cu ceva fasole și-un strop de ceapă. Știu că ceapa verde nu-i chiar de sezon în luna lui Făurar, însă vă reamintesc că ne aflăm în secolul XXI, când nu mai așteptăm luna iunie pentru cireșe, ori luna septembrie ca să facem zacuscă.

_102

Știu că mai există și oameni care scriu de pe smartphone că trebuie să mâncăm doar hrană neprelucrată termic, precum și oameni care se folosesc de internet, laptop, tabletă sau mobil ca să ne explice “ce multe și ce rele chimicale e în conserve”. Oameni care susțin sus și tare că trebuie să trăim cât mai “natural” atunci când își pun fundul în mașină ca să meargă o sută de metri până la alimentara ca să-și cumpere o pâine. De preferință fără gluten.

_112

Restul, AICI.