Dacă în postarea aceasta mai veche am pus berea alături de farfuria cu păstăi, de această dată m-am gândit că ar fi bine s-o torn direct în mâncare. Nu chiar pe toată și nu chiar același sortiment. Am folosit niște bere brună autohtonă (Silva), cu mai mult alcool și mai caramelizată. De asemenea am înlocuit ceapa cu un amestec de praz și șalote (astea din urmă, numite și hașme, ori ceapă franțuzască, sunt din aceeași familie cu usturoiul și ceapa și se folosesc mult în bucătăria franceză. Le găsiți la Selgros, în plase de ¼ kg). Ceea ce n-a fost rău, ba dimpotrivă. Continuare…
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....