luni, decembrie 11, 2023

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în...

Fata carea vrea sa cante in sala de operatii

Yin&YoungFata carea vrea sa cante in sala de operatii
- Advertisement -

Are 16 ani – neimpliniti, tine sa precizeze – invata in clasa a zecea la Colegiul National Ferdinand I din Bacau, la profilul filologie si are o mare pasiune: muzica. Pana la muzica a trecut, insa, prin dans.

“Am inceput sa dansez la cinci ani si jumatate, la clubul Fiesta” – povesteste Fabiana Georgiana Dumitriu. A participat la foarte multe concursuri, la unele a castigat premii, la unele doar… experienta.

“Concursurile pe care nu le-am castigat nu le consider pierdute. Am castigat experienta, am invatat ce trebuia sa invata. Pentru ca am inceput sa vad partea buna a lucrurilor”.

O problema de sanatae o forteaza, insa, sa renunte la dans. Dar s-a apucat de muzica, la Palatul Copiilor, unde profesorii au incurajat-o si i-au prezis ca va avea succes datorita vocii sale. Mai precis, timbrul ei vocal, putin ragusit, o scoate in evidenta.

Cant pentru ca uit de toate problemele

Insa, tocmai aceasta raguseala a determinat-o sa se opreasca din cantat pentru o vreme, din cauza unei afectiuni a coardelor vocale. De doi ani, insa, a revenit la canto. Intai la Clubul Daio si, apoi, la Scoala Populara de Arta.

“Cant piese care mi se potrivesc. Sunt constienta ca mai am foarte mult de munca insa cred ca poti obtine ceea ce vrei daca faci sacrificii si te ocupi de acel lucru. Mai devreme sau mai tarziu, orice vis devine realitate. Asta e cea mai importanta lectie pe care am invatat-o de la muzica” – spune ea.

De ce canta? “Cant pentru ca imi place, ma simt bine, uit de toate problemele si ma detasez de tot” – explica adolescenta.

Nu s-ar opri din cantat si nimic nu o poate determina sa renunte la muzica. “Pentru ca imi place. Si atunci cand iti place, trebuie sa continui, trebuie sa fii hotarat. Daca incepi mai multe lucruri deodata si nu le termini, nu faci nimic” – mai zice Fabiana.

Voluntar la copiii cu sindrom Down

Fabiana face si voluntariat la Asociatia Sindrom Down Bacau. Coordoneaza proiectul “Eu pot sa-ti fiu prieten” si a participat cam la toate proiectele asociatiei. “Imi place sa ajut oamenii. Poate si eu voi avea nevoie de ajutor. Unii oameni nu vor sa ajute iar eu nu vreau sa fiu ca ei”.

Mama sa a indrumat-o spre voluntariat. “Mama a fost primul voluntar din familie si mi-a povestit ce face. Am zis: De ce nu? Imi plac provocarile si le accept” – explica tanara.

Alte pasiuni: pictura si chirurgia

Fabiana are la activ patru expozitii personale de pictura si patru de grup. Acasa, peretii ii sunt incarcati de tablourile pictate de ea. Ii mai place sa faca poze insa marea ei pasiune, in afara de canto, evident, este chirurgia.

“Vreau sa urmez o facultte de medicina, sa fac chirurgie generala sau estetica. Vreau sa fac facultatea in tara, la Targu Mures, pentru ca se face scoala, insa as vrea sa profesez un Marea Britanie. Ma vad in sala de operatie, cu bisturiul in mana si fredonand o melodie. Cred sincer ca pot combina pasiunea cu profesia”…

Pana atunci, insa, Fabiana a infiintat o trupa de dans cu un nume deocamdata secret si cu membri si mai secreti dar care va avea o prima aparitie cat de curand.

Alte titluri