joi, noiembrie 30, 2023

O călătorie culinară și spirituală în Anotimpul Transformărilor

Toamna, acea perioadă magică a anului, în...

Ce trebuie să știi despre câinii Golden Retriever

Câinii Golden Retriever au o reputație bună,...

Lacul Balatau (lacul Bolatau) din Muntii Nemira

Lacul Bălătău (este cunoscut de catre localnici...

Festival de datini și obiceiuri pe stil vechi la Slănic-Moldova

OrasulFestival de datini și obiceiuri pe stil vechi la Slănic-Moldova
- Advertisement -

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, stațiunea Slănic-Moldova a fost timp de o zi, gazda Festivalului ,,Datini și Obiceiuri de iarnă după Ritul Vechi”, aflat la cea de a treia ediție, în organizarea Primăriei și Consiliului Local Slănic-Moldova.

O plăcută surpriză nu doar pentru localnici, ci mai ales pentru cele câteva sute de turiști sosiți din Republica Moldova, care își păstrează credința pe stil vechi și sărbătoresc în aceste zile Crăciunul și mai apoi Revelionul.

Manifestarea a devenit deja o tradiție și adună în fiecare an cete de urși, mascați și formații de colindători de pe văile Slănicului și Trotușului. Evenimentul din acest an a inclus un spectacol în aer liber (în fața Sălii de Sport), plin de sunet și culoare, susținut cu măiestrie de către Ansamblul ,,Mugurașii de la Agăș”, Ansamblul ,,Cununa Muntelui” din orașul Comănești, Ansamblul ,,Banda lui Bujor” din comuna Asău (cu o inedită piesă de teatru popular), Urșii de la Dofteana și Dărmănești, Capra de la Cerdac (Slănic-Moldova).

Astfel, toți cei prezenți au avut posibilitatea de a admira și a cunoaște datinile, tradițiile și obiceiurile strămoșești din zona Moldovei, care trebuiesc menținute, promovate și transmise mai departe generațiilor viitoare, ele fiind o parte din comoara noastră românească, un simbol al identității naționale.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri