duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaFestivalul Concurs de...

Festivalul Concurs de Muzica Populara „VATRA SATULUI” Editia I

Asociatia „Vatra Satului Beresti” Bacau,  in colaborare cu Asociatia Cantores Animae si Casa de Productie „Mistery of Sound” SRL-D , organizeaza sambata 09 septembrie 2017, ora 10:00 in sala Teatrului Municipal Bacovia Bacau, prima editie a Festivalului Concurs National de Muzica Populara „VATRA SATULUI”.

Acesta are drept scop promovarea muzicii populare interpretative a grupurilor vocale, instrumentale, amsambluri de cantece si dansuri precum si a solistilor vocali si instrumentisti autentici. De asemeni se doreste afirmarea si lansarea tinerilor, stimularea de noi talente in vederea promovarii lor in elita muzicii traditionale romanesti.

In concurs pot participa solisti de muzica populara, instrumentisti, grupuri vocale, corale instrumentale, duete, ansambluri de cantece si dansuri populare la urmatoarele categorii de varsta:

  • 6 – 9 ani
  • 10 – 14 ani
  • 15 – 18 ani
  • peste 18 ani

Concurentii vor trimite pana pe data de 6 septembrie 2017, ora 16:00, prin email la  asociatiavatrasatuluiberesti@yahoo.com.  Acestia vor putea opta pentru mai multe sectiunicantec pentru mama, idolul meu (concurentul va respecta autenticitatea piesei interpretului ce il reprezinta), Cantece de nunta, obiceiuri si traditii, de dor si jale. In fisa de inscriere, concurentul va specifica sectiunea la care participa. Pentru fiecare sectiune, se va completa o fisa de inscriere separata.

Concurentii pana la varsta de 12 ani vor interpreta o piesa din repertoriul personal sau al unui artist consacrat, respectand zona ce o reprezinta, iar cei cu varsta de peste 14 ani, pe langa piesa , vor interpreta si o doina, balada, bocet. Acompaniamentul concurentilor va fi asigurat cu negative in format  mp3, ce vor fi inregistrate pe cd/stick.

Juriul are in componenta personalitati ale muzicii populare romanesti, dirijori, profesori, reprezentanti ai vietii culturale locale.

Mai multe detalii, regulamentul cat si fisa de inscriere pe luteti gasi si pe pagina de facebook  Vatra Satului Beresti.

De citit!

„CUVINTE CARE NU DOR” spuse la final de clasa a IV-a

Final de clasa a -IV-ala o școală din Bacău-aparent banal, dar în realitate a fost profund, spectaculos și emoționant. Clasa a-IV-a E, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Bacau, a avut privilegiul de a încheia vineri 8...

Loredana în turneul „Ador” la Bacău

Miercuri 21 martie, incepand cu ora 19:30 la Teatrul de Vara „Radu Beligan” fanii Loredanei au putut asista si participa una dintre cele mai mari desfasurari de forte in productia  de spectacole din Romania, dar si unul dintre cele...

TURNEUL NATIONAL LOREDANA ‘’ADOR’’

Fanii Loredanei din 11 orase vor putea fi prezenti la show-ul Ador, una dintre cele mai mari desfasurari de forte in productia  de spectacole din Romania, dar si unul dintre cele mai emotionante spectacole concept ale super divei muzicii...