Festivalul Concurs de Muzica Populara „VATRA SATULUI” Editia I

Asociatia „Vatra Satului Beresti” Bacau,  in colaborare cu Asociatia Cantores Animae si Casa de Productie „Mistery of Sound” SRL-D , organizeaza sambata 09 septembrie 2017, ora 10:00 in sala Teatrului Municipal Bacovia Bacau, prima editie a Festivalului Concurs National de Muzica Populara „VATRA SATULUI”.

Acesta are drept scop promovarea muzicii populare interpretative a grupurilor vocale, instrumentale, amsambluri de cantece si dansuri precum si a solistilor vocali si instrumentisti autentici. De asemeni se doreste afirmarea si lansarea tinerilor, stimularea de noi talente in vederea promovarii lor in elita muzicii traditionale romanesti.

In concurs pot participa solisti de muzica populara, instrumentisti, grupuri vocale, corale instrumentale, duete, ansambluri de cantece si dansuri populare la urmatoarele categorii de varsta:

  • 6 – 9 ani
  • 10 – 14 ani
  • 15 – 18 ani
  • peste 18 ani

Concurentii vor trimite pana pe data de 6 septembrie 2017, ora 16:00, prin email la  asociatiavatrasatuluiberesti@yahoo.com.  Acestia vor putea opta pentru mai multe sectiunicantec pentru mama, idolul meu (concurentul va respecta autenticitatea piesei interpretului ce il reprezinta), Cantece de nunta, obiceiuri si traditii, de dor si jale. In fisa de inscriere, concurentul va specifica sectiunea la care participa. Pentru fiecare sectiune, se va completa o fisa de inscriere separata.

Concurentii pana la varsta de 12 ani vor interpreta o piesa din repertoriul personal sau al unui artist consacrat, respectand zona ce o reprezinta, iar cei cu varsta de peste 14 ani, pe langa piesa , vor interpreta si o doina, balada, bocet. Acompaniamentul concurentilor va fi asigurat cu negative in format  mp3, ce vor fi inregistrate pe cd/stick.

Juriul are in componenta personalitati ale muzicii populare romanesti, dirijori, profesori, reprezentanti ai vietii culturale locale.

Mai multe detalii, regulamentul cat si fisa de inscriere pe luteti gasi si pe pagina de facebook  Vatra Satului Beresti.