sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulFestivalul internațional de...

Festivalul internațional de blues de la Dărmănești, promovat la nivel european

În ultimul weekend al lunii mai are loc în orașul Dărmănești, ,,Open Air Blues In The Garden Festival”, primul festival internațional de blues din județul Bacău, un eveniment marca ,,Fabricat în Dărmănești” și organizat de Asociația ,,Sunetul Munților”, împreună cu Primăria și Consiliul Local Dărmănești.

Vom păși astfel, în fascinanta lumea a blues-ului, pe acordurile muzicii celor zece trupe din Marea Britanie, Norvegia, Serbia și România, care vor face ca orașul Dărmănești să devină un nou punct pe harta festivalurilor de blues din România. Potrivit organizatorilor, evenimentul va fi unul cu un specific aparte, în program fiind incluse ateliere de muzică, pictură și de prezentare a tradițiilor și obiceiurilor de pe Valea Trotușului.

Această primă ediție a festivalului, care are ca motto ,, Educație prin cultură. Schimbăm mentalități ” este promovată de către European Blues Union (EBU), organizație cu peste 350 de membri (muzicieni, agenții, festivaluri, organizații non guvernamentale, case de discuri etc) din 25 de țări europene. Scopul organizației este acela de a promova muzica blues la nivel european (și nu numai), atât prin mijloace media tradiționale, cât și prin organizarea anuală, a European Blues Challenge, două zile de întreceri între reprezentanții țărilor membre. Două dintre trupele care au reprezentat România la acest concurs în 2018, respectiv ,,AxiS” și ,,Rareș Totu Band”, vor fi prezente la Dărmănești.

,,Prin organizarea acestui festival ne propunem să schimbăm paradigma culturală a regiuniii Văii Trotușului și odată cu aceasta, să arătăm că educația prin cultură, poate fi un real suport pentru schimbarea acestor mentalități, pentru că oriunde pe planetă, un concert/festival de jazz și/sau blues este considerat un act cultural ! Această manifestare se dorește a fi pe lângă o reuniune de blues a invitaților noștri din țară și din străinătate, o emulație socio-culturală pentru această minunată zonă a județului Bacău”, a spus Marius Diaconescu, președintele Asociației ,,Sunetul Munților”, membră EBU și principalul organizator al evenimentului. Festivalul se va desfășura în Piațeta Primăriei și Central Ballroom din Dărmănești.

Ca o noutate, în perioada festivalului (30 – 31 mai) se va desfășura și cea de a treia ediție a Târgului Gospodăriilor de Produse Montane ,,La Porțile Nemirei – tradiții și obiceiuri”.

Pentru informații și noutăți despre evenimentul de la Dărmănești, puteți accesa site-ul și pagina de Facebook ale evenimentului ,,Blues In The Garden Festival”.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...