Festivalul Mediteranean la Bacău – cu plusuri și minusuri

După Brăila, CraiovaTârgu Jiu, Bistrița, Mediaș, Focșani, Suceava, Piatra Neamț, Brașov, Iași, Oradea, Tg. Jiu (din nou), Craiova (iarăși) și Râmnicu Vâlcea (pare-se că oltenii fură mai atrași de fructele de mare și de rahat decât de praz), mâncarea umblătoare ajunge și în Bacău, unde 325 de feisbuciști promit că o să partikipe, alți 2200 fiind doar “interesați”.

_142

Cum fusesem informat că încă de joi după amiază se instalaseră deja corturile, de-a stânga și de-a dreapta aleii principale a Parcului Cancicov, între tiroliană și fântâna arteziană din fața restaurantului Green Park, vineri pe la 5 PM am purces să documentez evenimentul. Am zis să merg din vreme, pe de o parte să evit aglomerația care va fi seara, pe de altă parte să prind și ceva lumină naturală bună.

_155

Am început turul din partea stângă, unde trona un luuung cort înțesat cu Delicii Turcești. La intrare ești întâmpinat cu o cafea turcească la nisip (5 Lei). O astfel de licoare am băut ultima oară acum mulți ani, pe pietonalul din Brașov. N-am testat cafeaua din parc, preferând să pot adormi seara la o oră rezonabilă. Nu știu dacă cafegiul se uită așa tot timpul, ori doar îl deranjează camera foto. Sau faptul că n-am luat o cafea.

_102

Articolul integral și cu multe poze poate fi citit AICI.