luni, decembrie 11, 2023

Extraordinarele beneficii ale fisticului

Fisticul, un membru al familiei caju, este...

Festivitate de absolvire la singura scoala din Romania care pregateste agentii de penitenciare

Fapt diversFestivitate de absolvire la singura scoala din Romania care pregateste agentii de penitenciare
- Advertisement -

O noua promotie de agenti de penitenciare paseste spre una dintre profesiile pe care le pune la dispozitie marea familie a lucratorilor de penitencaire. Un alt nou an scolar s-a incheiat la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Targu Ocna (SNPAP), prilej special care fundamenteaza atasamentul si daruirea elevilor scolii fata de profesie si sitemul din care vor face parte.

Cu aceasta ocazie, joi, 29 noiembrie 2012, cu incepere de la ora 10.00, la sediul scolii a avut loc festivitatea de absolvire a unui nou ciclu de elevi carora li s-a acordat gradul de “agent de penitenciare”- promotia 2011-2012.

A fost prima promotie cu 275 de elevi, fata de 200 cat erau pregatiti in mod obisnuit, si totodata, prima promotie care a fost scolarizata in doua centre de invatamant, unul la Targu Ocna si unul la Strutura de invatamant Arad, unitate arondata SNPAP Targu Ocna.

La eveniment au participat reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, unitatilor penitenciare din oras, precum si autoritatilor si institutiilor publice locale. Festivitatea a avut ca momente principale acordarea gradului profesional de agenti de penitenciare absolventilor cusrului, cuvantul invitatilor, intonarea imnului national, dezvelirea placii de onoarea a scolii si premierea sefului promotiei 2012 (agent de penitenciare Mihaela Eugenia Filipoiu, absolventa cu media 9,88, nume care a fost inscriptionat pe placa de onoare a scolii).

“Apreciem seriozitatea si interesul de care au dat dovada elevii acestei noi promotii, rezultatele pe care le-au obtinut in timpul anului de studiu, intelepciunea si poate chiar curajul de a fi ales o astfel de profesie, una dificila si solicitanta, care presupune riscuri si provocari permanente, presiune si sacrificii, eforturi continue pentru intelegerea si respectarea demnitatii umane in conditii speciale. Le dorim tuturor succes in ducerea la indeplinire cu profesionalism si abnegatie, a noii misiuni pe care si-au asumat-o”, a declarat comisar de penitenciare Vasile Scutaru, directorul SNPAP Targu Ocna.

Romulus Dan Busnea

Alte titluri