miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateFestivitate de deschidere...

Festivitate de deschidere a anului școlar la SNPAP Târgu-Ocna

Începerea cursurilor la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare din Târgu-Ocna (SNPAP) a fost marcată prin festivitatea de deschidere a anului școlar 2013-2014, care a avut loc la sediul școlii, luni, 7 octombrie, a.c., eveniment cu semnificații aparte atât pentru instituția penitenciară din localitate, cât și pentru cei 200 de tineri elevi din România (170 bărbați și 30 femei) și 10 tineri din Republica Moldova (9 bărbați și o femeie).

La festivitatea de deschidere a noului an şcolar au participat subcomisar de penitenciare dna Raluca Stuparu – Șef serviciu Formare Profesională din cadrul Direcţiei Management Resurse Umane – Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), dl Ștefan Șilochi – primarul oraşului Târgu-Ocna, colaboratori ai şcolii, alţi invitaţi. La eveniment a participat si dl agent de penitenciare Gabriel Mihăiţă Adumitroae, în prezent angajat al Penitenciarului Vaslui, care a fost declarat şef de promoţie al SNPAP Târgu-Ocna în anul şcolar 2012 – 2013, titlu ce a fost acordat în baza rezultatelor şcolare de excepţie obţinute în procesul de pregătire.

Printre momentele mai importante ale festivității s-au numărat: discursul de deschidere al dlui comisar șef de penitenciare Vasile Scutaru – directorul şcolii, scurt Te Deum, discursul primarului oraşului Târgu-Ocna, discursul reprezentantului din partea Direcţiei Management Resurse Umane – ANP şi vizionarea filmului de prezentare a şcolii.

Devenit deja o tradiție, momentul cel mai emoționat al festivităţii a fost cel în care șeful de promoție 2012 – 2013 înmânează „Cheia de onoare a Școlii” elevei care a obţinut media cea mai mare la concursul de admitere si transmite elevilor mesajul său de încurajare pentru începerea cursurilor. Ceremonialul festivităţii a fost completat de acordurile imnului Gaudeamus care a reuşit să stârnească în sufletul întregii audienţe emoţii puternice transformând evenimentul într-un moment cu totul special, un eveniment plin de speranțe pentru o nouă generație de elevi și cu o încărcătură emoțională deosebită pentru cadrele didactice.

,,În prezent, SNPAP Târgu-Ocna, instituţie de învăţământ postliceal militar acreditată prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale, oferă viitorilor agenţi de penitenciare pregătirea specifică domeniului execuţional penal. Procesul instructiv-educativ este asigurat de un personal format din profesori, psihologi, referenţi, agenţi instructori, întreg colectivul ocupându-se de formarea celor ce vor pune în aplicare prevederile legale privind executarea pedepselor şi măsurilor privative de libertate, vor menţine ordinea şi disciplina în mediul penitenciar, în spiritul respectului demnităţii umane şi vor contribui la pregătirea persoanelor private de libertate pentru revenirea la viaţa socială”, a declarat inspector principal de penitenciare dna Silvia Vătavu, purtătorul de cuvânt al SNPAP Târgu-Ocna.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...