duminică 23 iunie 2024

.

Descoperă secretul frumuseții naturale...

În căutarea unei frumuseți durabile și a unei pielii sănătoase, tot mai mulți...

Ce știm despre lansete....

O lansetă de pescuit este o tijă lungă și flexibilă folosită de pescari...

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Ansamblul de joacă pentru...

Copilăria este o perioadă plină de energie și imaginație pentru cei mici, iar...
AcasăCulinarFettuccine cu sos...

Fettuccine cu sos Gorgonzola

Chiar dacă arată cam la fel, fettuccinele sunt panglici puțin mai înguste (4 – 7 mm) decât tagliatellele (7 – 10 mm). Care ar fi însă diferența dintre fettuccinele cele mai late (7 mm) și tagliatellele cele mai înguste (7 mm)?  Păi pentru necunoscători ca mine n-ar fi niciuna. Italienii însă, care se laudă că i-au învățat pe toți europenii să gătească, sunt categorici: dacă sunt făcute în Toscana sau la Roma sunt categoric fettuccine, iar dacă provin din regiunile Emilia-Romagna sau Marche sunt indubitabil tagliatelle (cel puțin așa se afirmă aici, aici și pe Wikipedia).

_105

Fettuccine

117

Tagliatelle

Articolul întreg îl găsiți la numai un click distanță.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....