.

Top 10 măsuri ca...

Sănătatea ficatului este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Ficatul are roluri...

Ce husă de telefon...

Husa nu este neapărat pentru a proteja un telefon. Pe lângă funcția de...

O foarte scurtă istorie...

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de papirus atunci când cărturarii foloseau pensule...

Ce mai dăm de...

Pisica ar trebui, normal, să prindă șoareci, și, deci, să nu avem noi...
AcasăCulinarFicat cu ceapă

Ficat cu ceapă

_211 copy

De când mă știu am o oarecare aversiune față de mâncărurile pregătite din așa-numitele “organe” sau subproduse de abator: creier, limbă, rinichi, inimi, pipote, fudulii. Cu o singură notabilă excepție (ficatul), accept animalul din farfurie doar sub formă de “mușchi”, fie că este vorba de antricoate, vrăbioare, cotlete, rasoale, mușchiuleți, piept sau pulpe de zburătoare.

Cum ziceam, ficatul îl mănânc cu plăcere, chiar și sub formă de foie gras 😀 😀 😀

_205

Ficatul cu ceapă este un preparat care se remarcă prin simplitate, ușurință în preparare, număr redus de ingrediente. Cu toate că mănânc de multă vreme așa ceva, abia zilele trecute am aflat că este un preparat tradițional venețian, foarte apreciat în zonele neturistice din orașul dogilor. L-am reprodus și eu, urmând, mai mult sau mai puțin, rețeta consacrată. Am folosit ficăței de pui, deși se poate pregăti și cu ficat de porc sau de vițel.

_210

Continuare…