sâmbătă, septembrie 30, 2023

Cinci schimbări pe care trebuie să le faceți în viață dacă vreți un nivel al colesterolului scăzut

Colesterolul este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimilor,...

Cum să câștigi o dobândă mai mare pentru economiile tale

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea...

Ficat cu ceapă

CulinarFicat cu ceapă
- Advertisement -

_211 copy

De când mă știu am o oarecare aversiune față de mâncărurile pregătite din așa-numitele “organe” sau subproduse de abator: creier, limbă, rinichi, inimi, pipote, fudulii. Cu o singură notabilă excepție (ficatul), accept animalul din farfurie doar sub formă de “mușchi”, fie că este vorba de antricoate, vrăbioare, cotlete, rasoale, mușchiuleți, piept sau pulpe de zburătoare.

Cum ziceam, ficatul îl mănânc cu plăcere, chiar și sub formă de foie gras 😀 😀 😀

_205

Ficatul cu ceapă este un preparat care se remarcă prin simplitate, ușurință în preparare, număr redus de ingrediente. Cu toate că mănânc de multă vreme așa ceva, abia zilele trecute am aflat că este un preparat tradițional venețian, foarte apreciat în zonele neturistice din orașul dogilor. L-am reprodus și eu, urmând, mai mult sau mai puțin, rețeta consacrată. Am folosit ficăței de pui, deși se poate pregăti și cu ficat de porc sau de vițel.

_210

Continuare…

Alte titluri