Ficăţei de pasăre, hribi şi mămăligă cu cartofi

FicateiUn prânz dintr-o zi de duminică, realizat la patru mâini. Până m-am sucit eu şi m-am gândit cam ce-ar trebui pregătit pentru prânz, soţia mea spălase deja ficăţeii, curăţase cartofii, îi tăiase şi îi pusese în ceaun şi curăţase ceapa şi usturoiul! Aşa că ne-am apucat de treabă, fiecare cu sarcini precise. Mie mi-au revenit hribii şi sosul de usturoi, consoarta mea ocupându-se de elaborarea mămăligii cu cartofi şi de prăjirea ficăţeilor.

Continuare …

Acuma nu vă mai rămâne decât să puneţi totul pe farfurie, să scoateţi vinul alb de la rece şi să vă aşezaţi gospodăreşte la masă. Eu am renunţat la vinul alb în favoarea unui pahar (da, am băut cu un singur pahar) de cupaj Cabernet Sauvignon – Merlot (sec) produs pe dealurile Vrancei (să ştiţi că la Focşani uneori vinul se face şi din struguri 🙂 ). Iar ca să vi se deschidă apetitul, puteţi încerca, înainte de a vă apuca de mâncat, un degetar de palincă de prune, uşor îngălbenită de lemnul butoiului în care s-a odihnit.

http://luciangavrila.ro/ficatei-de-pasare-hribi-si-mamaliga-cu-cartofi/