Ficat, varză roșie, vin roșu. O combinație recomandată persoanelor cu carență de fier, anemice sau cu un nivel scăzut al eritrocitelor. Sună bine, nu-i așa? Și nu, cartofii prăjiținu sunt nocivi atâta timp cât sunt preparați corespunzător și îngurgitați în cantități moderate. Amintiți-vă ce spunea părintele toxicologiei, Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim (mai cunoscut drept Paracelsus): “Alle Ding’ sind Gift, und nichts ohn’ Gift; allein die Dosis macht, daß ein Ding kein Gift ist”. În traducere liberă s-ar zice că orice lucru este otrăvitor, iar numai doza face diferența – principiu valabil atât în cazul medicamentelor, cât și al alimentelor.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....