vineri 21 iunie 2024

.

Ce trebuie să știm...

Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale unei case super eficiente din punct...

La ce să te...

Te-ai decis să-ți iei mașină. Ai stat și te-ai gândit, te-ai sucit, te-ai...

Ce lucruri ne sunt...

Indiferent dacă lucrați într-o clădire de birouri sau de acasă, există multe instrumente...

Se va rezolva problema...

Cum care problemă? A prețurilor. Că de un an și ceva prețul primelor...
AcasăCoolturaFilarmonica "Mihail Jora"...

Filarmonica “Mihail Jora” aduce capodopera lui Béla Bartók în Bacău cu ocazia Festivalului “George Enescu”

În săptămâna ce urmează, Filarmonica “Mihail Jora” va transforma Bacăul într-un epicentru al muzicii clasice, aducând Festivalul Internațional “George Enescu” în inima Moldovei. Evenimentul va oferi două concerte memorabile, în sălile Ateneu din Bacău și sala Radio din București, în care va străluci capodopera lui Béla Bartók, celebrul Concert pentru orchestră.

Această compoziție remarcabilă, scrisă în 1943, va fi readusă la viață pentru publicul din Bacău și București. Premiera absolută a acestei lucrări a avut loc la 1 decembrie 1944, la Symphony Hall din Boston, sub bagheta dirijorului Serge Koussevitzky. Bartók însuși a mărturisit că a preferat denumirea de “concert” în locul celei de “simfonie”, datorită modului solistic și virtuoz în care fiecare secțiune a orchestrei este tratată.

Concertul pentru orchestră poate fi savurat în toată sa splendoare vineri, 22 septembrie, la ora 18:30, la sala Ateneu din Bacău. Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” Bacău va fi condusă de talentatul maestru Alan Buribayev.

Festivalul Internațional “George Enescu” este un eveniment de prestigiu desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și reprezintă o adevărată bijuterie culturală. Acest proiect cultural de anvergură este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și aduce în prim-plan artiști excepționali și lucrări muzicale de excepție din repertoriul clasic.

Așadar, iubitorii de muzică clasică din Bacău și din întreaga țară sunt invitați să se bucure de aceste concerte spectaculoase și să se lase purtați în universul sonor al lui Béla Bartók în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”. Un eveniment ce promite să aducă rafinament și emoție în inimile melomanilor.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...