Nu este pentru prima dată când pregătesc filé de biban de la Edenia. Inițial l-am confundat cu bibanul de mare (zis și lavrac), apoi, citind mai atent ambalajul, m-am dumirit că este vorba de Lates Niloticus, specie răspândită în zona africană tropicală dar și în Egipt. Cum prima oară l-am prăjit în tigaie (teflonată) fără probleme, am încercat să-l fac în mod similar, dar am dat chix . Peștele s-a lipit bine de tigaie, de unde l-am extras mai mult sub formă de fulgi. Acuma fie a fost tigaia de vină (am folosit o tigaie cu acoperire ceramică), fie n-a fost suficient de încinsă, dar rezultatul se vede mai jos:
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....