Filé de cod cu skordalia

_100 copy

Evit să mă uit la show-urile gen “Master-Chef” de la noi sau de aiurea. Nu cred că aș avea ceva de câștigat de pe urma lor. Acolo nu este vorba despre mâncăruri ori tehnici culinare, ci despre spectacol. Iar dacă vreau spectacol, pot să mă uit la un film, de exemplu. Urmăresc în schimb unele emisiuni de pe TVPaprika, de unde mai “fur” câte o rețetă. Am văzut recent cum se gătește cu cod deshidratat în Kefalonia, și cum se combină acesta cu aliada. Aliada sau skordalia este un soi de piure puternic usturoiat, tipic grecesc, care merge foarte bine cu peștele fript sau prăjit. La el acasă, arată cam așa:

La noi este cunoscut sub numele de scordolea, se face de obicei cu nuci și se servește ca sos pentru raci. Skordalia mea n-a ieșit chiar precum cea originală, dar a fost comestibilă 🙂

Continuare…