joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarFilé de cod...

Filé de cod de Alaska cu sos de iaurt și muștar, la cuptor

Cu cod de Alaska mă-ncurc mai rar. Ori îl iau gata semipreparat (ca aici, aici, sau aici), ori mă aventurez și iau fileuri congelate. Iar de fiecare dată când aplic soluția cu fileuri congelate îmi zic că e pentru ultima oară, însă recidivez, precum electoratul român care, din patru în patru ani (sau din cinci în cinci – după caz), uită ce-a pățit după ce a cules ce a ales. Codul proaspăt iese din discuție, Bacăul neavând deocamdată ieșire la ocean. Iar ceea ce se vinde în raioanele de pescărie ale supermarketurilor ori în magazinele specializate, zise și “pescării”, poate fi numit cu multă indulgență “cod proaspăt decongelat”. Cum spuneam și cu alte ocazii, un pește cu adevărat proaspăt este peștele viu. Din păcate, oferta este limitată la câteva specii – păstrăv, crap, sturion și foarte puține puncte de vânzare: Metro, Selgros, pescăriile din Piața Centrală.

_408

_410

Continuarea poveștii, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....