miercuri 6 noiembrie 2024

.

Marker, liner, koki… Ce...

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip pen, flow marker, sign pen (în...

Top 10 mituri de...

Acest articol se ocupă de topul celor mai importante 10 mituri despre nutriția...

Sfaturi pentru un sunet...

   Configurarea unui sistem de sunet frumos este unul dintre acele lucruri care pot...

Machiajul masculin: de la...

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr. până în secolul al XVIII-lea, bărbații...
AcasăCulinarFile de crap...

File de crap în crustă de pesmet și făină de migdale

Faptul că aproape una din cinci povești (169 din 873) de pe acest blog este legată de pește, denotă probabil caracterul meu ihtiofag, și nu numai al meu, că nu-s singurul peștivor din casă. În materie de pește, acasă predomină păstrăvul, urmat îndeaproape de crap, somn, somon și ton. În ieșirile anuale la Marea Egee ne delectăm cu precădere cu biban de mare (lavrac), doradă, pește spadă și cu multe, foarte multe, fructe de mare. Iar de câte ori trec prin Paris, nu ratez stridiile ori midiile proaspete.

110

În acest context se plasează și acest file de crap în crustă de pesmet și făină de migdale, pregătit în mod asemănător cu pana de crap, fileul de șalău, ori chiar pieptul de pui.

111

Pentru articolul integral (rețetă descrisă și ilustrată pas cu pas) apăsați AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....