vineri 12 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarFile de crap...

File de crap pe pat de legume la cuptor

_106 copy

Cu toate că la noi în casă se mănâncă pește măcar o dată pe săptămână, crapul este o raritate pe mesele noastre (ultima dată am gătit crap prins de finul meu, pescarul), din mai multe motive. În primul rând, deoarece crapul din comerț are deseori un gust mai puțin plăcut, de mâl (ca și somnul, de altfel). Un alt motiv ar fi cel al numărului impresionant de oase, multe foarte fine, pe care îl posedă această specie. Și, ultimul, dar nu cel din urmă motiv, ar fi că este un pește cam prea gras (mai ales dacă este mare) după gustul meu. Dacă vreau carne cu grăsime, mai bine iau ceafă de porc, mai ieftină decât fileul de crap, al cărui preț se învârte undeva în jurul a 30 Lei/kg. Acuma o să-mi recitați poezia aceea cu grăsimile sănătoase din pește, omega 3, 6, 9 ș.a.m.d., cu toate că ați salivat instantaneu când ați dat peste sintagma “ceafă de porc”.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....