File de crap pe pat de legume la cuptor

_106 copy

Cu toate că la noi în casă se mănâncă pește măcar o dată pe săptămână, crapul este o raritate pe mesele noastre (ultima dată am gătit crap prins de finul meu, pescarul), din mai multe motive. În primul rând, deoarece crapul din comerț are deseori un gust mai puțin plăcut, de mâl (ca și somnul, de altfel). Un alt motiv ar fi cel al numărului impresionant de oase, multe foarte fine, pe care îl posedă această specie. Și, ultimul, dar nu cel din urmă motiv, ar fi că este un pește cam prea gras (mai ales dacă este mare) după gustul meu. Dacă vreau carne cu grăsime, mai bine iau ceafă de porc, mai ieftină decât fileul de crap, al cărui preț se învârte undeva în jurul a 30 Lei/kg. Acuma o să-mi recitați poezia aceea cu grăsimile sănătoase din pește, omega 3, 6, 9 ș.a.m.d., cu toate că ați salivat instantaneu când ați dat peste sintagma “ceafă de porc”.

Continuare…