miercuri 21 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarFile de macrou...

File de macrou cu sos picant

100 copy

“Nici un amator de pește nu rămâne indiferent la savoarea peștelui oceanic. Preparat în cele mai diverse feluri rămâne la fel de gustos.” Cam așa suna una din reclamele “Epocii de Aur”.

Macroul este un pește cu o personalitate puternică. Dacă-l prăjești în tigaie fără a avea o hotă echipată cu un ventilator care să-ți videze bucătăria ești obligat să-ți azvârli imediat “echipamentul de lucru” în mașina de spălat. Cu toate acestea, având în vedere că șalăul (atât cel de Dunăre, cât și cel de Nil) a ajuns în supermarket la prețuri indecente (ăsta este un eufemism pentru nesimțite),       m-am hotărât să-i mai dau o șansă (macroului, evident). Am achiziționat (cumpărat suna prea banal) o pungă cu patru fileuri de macrou (500 g) la un preț acceptabil. Trec peste faptul că a trebuit să iau fiecare fileu la mână și să îi extrag oasele rămase în urma operației (probabil automate) de filetare. L-am lăsat să se decongeleze lent (aproape 24 de ore) în frigider, apoi l-am spălat și scurs bine de tot, după care l-am preparat (aproape) conform cu rețeta oferită de producător, scrisă cu caractere de 6 pe ambalaj. O rețetă pe care vreau să v-o împărtășesc în cele ce urmează.

 Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....