File de păstrăv la cuptor cu ciuperci Shimeji sotate

_100-copy

Vă povesteam, prin primăvară, cât de comod și fără bătăi de cap se poate pregăti păstrăvul întreg la cuptor. Metoda prezentată atunci se pretează atunci când peștii sunt de dimensiuni relativ mici, având 250 – 300 g. Dacă găsiți păstrăvi mai mari, de 400 – 500 g bucata, rugați vânzătorul să vi-i fileteze (asta numai în cazul în care v-o permite orgoliul de pescar și/sau de chef). Din astfel de fileuri se poate obține un preparat decent, ușor de pregătit chiar și de un începător în ale bucătăritului. În locul eternei garnituri de cartofi natur, am preferat niște ciuperci Shimeji sotate în unt. Dacă nu le găsiți, ori le găsiți dar vă sperie prețul lor, puteți folosi și ciuperci champignon, albe sau brune, proaspete. Inspirați-vă de aici în ceea ce privește pregătirea lor.

_103

Continuare…