luni 9 decembrie 2024

.

Ponturi despre cum să...

Indiferent ce calități ai avea și ce realizări ai în portofoliu, interviul de...

Ce cauzează bilirubina crescută?

Bilirubina este o substanță gălbuie în sângele dumneavoastră. Se formează după ce celulele...

Tusea la copii: cauze,...

Tusea este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la copii, provocând...

Brânza de vaci: Un...

Brânza de vaci este unul dintre alimentele cele mai apreciate de-a lungul timpului...
AcasăCulinarFile de pastrav...

File de pastrav la tigaie cu cartofi natur – un clasic romanesc

Este destul de dificil să categorisim mâncărurile. În special în ceea ce privește apartenența la bucătăriile naționale. Peștele, în special păstrăvul, acompaniat de celebri cartofi natur (unii încă îi mai numesc “naturi”) poate fi considerat drept o mâncare “tradițional românească”, chit că n-am inventat-o noi, românii. Care avem doar câteva preparate standard în materie de păstrăv: păstrăv la cuptor, păstrăv cu mămăliguță și sos de usturoi (sau cu mujdei de usturoi), păstrăv la grătar cu mujdei. Ah, da. Și păstrăvul bucovinean, fiert în smântână. Dar pe ăsta l-am contabilizat la Austro-Ungaria 😉 .

209

În discuție intră trei (poate patru) chestii de bază: peștele, garnitura și sosul. A patra chestie ar fi licoarea aferentă preparatului.

210

Să le luăm pe rând…

continuarea, aici

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....