.

Lucruri pe care le...

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de...

Câteva sfaturi de care...

Creditele pentru nevoi personale pot fi folosite pentru a finanța un proiect de...

Cea mai vândută mașină...

Personal, cred că mașinile electrice sunt, deocamdată, un moft prea scump. Costă mult,...

Totul despre cauciucurile de...

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost modificată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului...
AcasăCulinarFile de pastrav...

File de pastrav la tigaie cu cartofi natur – un clasic romanesc

Este destul de dificil să categorisim mâncărurile. În special în ceea ce privește apartenența la bucătăriile naționale. Peștele, în special păstrăvul, acompaniat de celebri cartofi natur (unii încă îi mai numesc “naturi”) poate fi considerat drept o mâncare “tradițional românească”, chit că n-am inventat-o noi, românii. Care avem doar câteva preparate standard în materie de păstrăv: păstrăv la cuptor, păstrăv cu mămăliguță și sos de usturoi (sau cu mujdei de usturoi), păstrăv la grătar cu mujdei. Ah, da. Și păstrăvul bucovinean, fiert în smântână. Dar pe ăsta l-am contabilizat la Austro-Ungaria 😉 .

209

În discuție intră trei (poate patru) chestii de bază: peștele, garnitura și sosul. A patra chestie ar fi licoarea aferentă preparatului.

210

Să le luăm pe rând…

continuarea, aici