File de şalău la cuptor, cu sos alb de ciuperci şi Gorgonzola şi garnitură de legume şi cartofi la abur

Iată o modalitate prin care amatorii de peşte care doresc să petreacă un timp cât mai scurt în preajma ustensilelor şi echipamentelor de gătit îşi pot exersa talentele culinare. :)

Ce vă trebuie?

  • 2 fileuri mari de şalău, a câte 400 g bucata (ies 4 porţii);
  • 400 g cartofi noi, tăiaţi în cuburi;
  • 200 g copii de morcovi (sau baby carrots, dacă nu vă place traducerea à la Google);
  • 200 g bucheţele de broccoli;
  • 6 roşii cherry;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • sare marină, piper amestec (cu boabe albe, roşii, verzi şi negre), proaspăt râşnite.

Cum procedaţi?