File de somon cu ierburi aromatice și garnitură de legume

În Postul Paștelui (Postul Mare cum i se mai zice), creștinilor ortodocși le este impus un meniu strict vegetarian, asezonat uneori cu untdelemn (ulei vegetal în traducere liberă) și vin. Chit că ultimele două sunt 100% produse vegetale. Procedurile BOR prevăd doar două excepții de la regulă, una cu dată fixă – Buna Vestire – 25 martie și alta variabilă, Duminica Floriilor (ultima duminică înainte de Înviere). Doar în aceste două zile este permisă înfruptarea cu produse de origine animală, însă nu orice: doar pește.

_112

Celor care vor să respecte tradiția însă nu prea au făcut purici mulți prin bucătărie, dar nici nu s-ar îndura să comande pește de la Delivării, le recomand acest filé de somon cu garnitură de legume, un preparat ale cărui ingrediente de bază le găsiți cam în orice supermarket. Fileurile de somon sunt gata porționate și asezonate cu sare, plante aromatice (busuioc, rozmarin, cimbru, cimbrișor) și legume deshidratate (roșii, morcovi, ardei gras roșu și verde).

_116

Continuarea, AICI.