marți 11 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarFile de somon...

File de somon cu ierburi aromatice și garnitură de legume

În Postul Paștelui (Postul Mare cum i se mai zice), creștinilor ortodocși le este impus un meniu strict vegetarian, asezonat uneori cu untdelemn (ulei vegetal în traducere liberă) și vin. Chit că ultimele două sunt 100% produse vegetale. Procedurile BOR prevăd doar două excepții de la regulă, una cu dată fixă – Buna Vestire – 25 martie și alta variabilă, Duminica Floriilor (ultima duminică înainte de Înviere). Doar în aceste două zile este permisă înfruptarea cu produse de origine animală, însă nu orice: doar pește.

_112

Celor care vor să respecte tradiția însă nu prea au făcut purici mulți prin bucătărie, dar nici nu s-ar îndura să comande pește de la Delivării, le recomand acest filé de somon cu garnitură de legume, un preparat ale cărui ingrediente de bază le găsiți cam în orice supermarket. Fileurile de somon sunt gata porționate și asezonate cu sare, plante aromatice (busuioc, rozmarin, cimbru, cimbrișor) și legume deshidratate (roșii, morcovi, ardei gras roșu și verde).

_116

Continuarea, AICI.

De citit!

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....

Salată de andive cu brânză și ton

Nu știu cât de mult vă dați în vânt după andive. Mie unuia, îmi plac. Fie că sunt în prealabil opărite și apoi date la cuptor (ca aici sau aici), fie că sunt crude, încorporate în diferite salate, alături de...