joi 18 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarFilé de somon...

Filé de somon la cuptor cu două garnituri

412 copy

În materie de pește proaspăt, Bacăul stă binișor. Mai multe hypermarketuri din oraș au raioane speciale pentru astfel de produse, unele posedând chiar acvarii cu pește viu (cu un număr limitat de specii: crap, păstrăv și cam atât). Există și pescării amplasate în special în piețe (Piața Centrală, Piața Bacău-Sud) în care, pe lângă păstrăv și crap găsești somn, somon, șalău, macrou, știucă, plătică ori caras. Uneori chiar și ton. O astfel de pescărie este și Peștișorul Auriu. Aici găsești aproape permanent pește viu, adus din iazurile proprii de la Blăgești: crap și păstrăv, evident, dar și nisetru, păstrugă sau morun. Prețurile sunt convenabile: 13,5 lei/kg crap, 21,5 lei kg/păstrăv, 28 lei/kg sturion. În prețul acesta al peștelui viu, la cerere, vi se eviscerează, desolzează, tranșează și filetează peștele. De aici mă aprovizionez cu păstrăvii, pe care mi-i aleg direct din bazin.

Un alt produs proaspăt pe care îl găsesc în mod frecvent aici este somonul: întreg, rondele sau fileuri. Ultima oară am luat două fileuri, dintr-unul din ele, care avea vreo 450 g, pregătind rapid un prânz pentru trei persoane.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....