Filé de somon la cuptor cu două garnituri

412 copy

În materie de pește proaspăt, Bacăul stă binișor. Mai multe hypermarketuri din oraș au raioane speciale pentru astfel de produse, unele posedând chiar acvarii cu pește viu (cu un număr limitat de specii: crap, păstrăv și cam atât). Există și pescării amplasate în special în piețe (Piața Centrală, Piața Bacău-Sud) în care, pe lângă păstrăv și crap găsești somn, somon, șalău, macrou, știucă, plătică ori caras. Uneori chiar și ton. O astfel de pescărie este și Peștișorul Auriu. Aici găsești aproape permanent pește viu, adus din iazurile proprii de la Blăgești: crap și păstrăv, evident, dar și nisetru, păstrugă sau morun. Prețurile sunt convenabile: 13,5 lei/kg crap, 21,5 lei kg/păstrăv, 28 lei/kg sturion. În prețul acesta al peștelui viu, la cerere, vi se eviscerează, desolzează, tranșează și filetează peștele. De aici mă aprovizionez cu păstrăvii, pe care mi-i aleg direct din bazin.

Un alt produs proaspăt pe care îl găsesc în mod frecvent aici este somonul: întreg, rondele sau fileuri. Ultima oară am luat două fileuri, dintr-unul din ele, care avea vreo 450 g, pregătind rapid un prânz pentru trei persoane.

Continuare…