luni, decembrie 11, 2023

10 ponturi esențiale pentru întreținerea corespunzătoare a autoturismului

Întreținerea regulată a autoturismului este cheia pentru...

10 lucruri de știut înainte de a cumpăra o chiuvetă pentru baie

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi...

Cum au apărut băncile și sistemul bancar? Puțină istorie

Istoria sistemului bancar a început cu primele...

Fileuri de pește la grill cu mămăligă și saramură

CulinarFileuri de pește la grill cu mămăligă și saramură
- Advertisement -

Când e vorba de cumpărat pește, prefer să-l iau cât mai proaspăt cu putință. Și mai proaspăt decât viu, nu cred că se găsește. Achiziționarea de pește viu implică un drum fie până la Selgros, fie până la Peștișorul Auriu, la Piața Centrală. Oferta este însă limitată la crap și păstrăv. Când cei de la Peștișorul Auriu aveau magazin la Piața Sud mai găseam și sturioni prin acvarii. Nu știu dacă mai au și acum, că n-am mai trecut de mult pe acolo. Pe site zice-se că au.

_101

După ce am pățit-o cu un ton “proaspăt” de vreo 2,3 kg pe care am fost nevoit să-l dau dirct la reziduuri menajere de proaspăt ce era, parcă am o reținere când e vorba să cumpăr pește. Când mai trec prin Selgros cumpăr pește “neviu” doar dacă prind momentul când se apucă meseriașii de filetat marfă proaspătă. Așa am reușit să iau două fileuri mari de crap, care băteau cam la 600 – 700 g bucata, pe care le-am tranșat și le-am congelat.

_106

La fel am procedat și cu păstrăvii gata filetați pe care i-am congelat individual. Singurul dezavantaj? Trebuie să aflu cu o zi înainte când am poftă de pește, ca să-l scot din timp la dezghețat.

Continuarea, AICI.

Alte titluri