sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarFileuri de pește...

Fileuri de pește la grill cu mămăligă și saramură

Când e vorba de cumpărat pește, prefer să-l iau cât mai proaspăt cu putință. Și mai proaspăt decât viu, nu cred că se găsește. Achiziționarea de pește viu implică un drum fie până la Selgros, fie până la Peștișorul Auriu, la Piața Centrală. Oferta este însă limitată la crap și păstrăv. Când cei de la Peștișorul Auriu aveau magazin la Piața Sud mai găseam și sturioni prin acvarii. Nu știu dacă mai au și acum, că n-am mai trecut de mult pe acolo. Pe site zice-se că au.

_101

După ce am pățit-o cu un ton “proaspăt” de vreo 2,3 kg pe care am fost nevoit să-l dau dirct la reziduuri menajere de proaspăt ce era, parcă am o reținere când e vorba să cumpăr pește. Când mai trec prin Selgros cumpăr pește “neviu” doar dacă prind momentul când se apucă meseriașii de filetat marfă proaspătă. Așa am reușit să iau două fileuri mari de crap, care băteau cam la 600 – 700 g bucata, pe care le-am tranșat și le-am congelat.

_106

La fel am procedat și cu păstrăvii gata filetați pe care i-am congelat individual. Singurul dezavantaj? Trebuie să aflu cu o zi înainte când am poftă de pește, ca să-l scot din timp la dezghețat.

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....