miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarFine Gastronomy

Fine Gastronomy

Gastronomie fină cu ouă, cartofi, brânză şi verdeţuri

După aproape o săptămână de pauză (de gătit şi de publicat pe blog), astăzi am comis-o din nou.

Ce vă trebuie? (cantităţile sunt orientative pentru 2 porţii)

  • ½ kg cartofi nou-nouţi, cât mai mici;
  • 4 ouă;
  • 200 g caş de oaie;
  • 2 felii de jambon (în lipsă, 2 felii de slană crestată);
  • o roşie mare;
  • 2 castraveţi;
  • 2 cepe verzi;
  • 3 ridichi;
  • 2 – 3 linguri de ulei de măsline;
  • 1 kg ulei de palmier;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....