luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulFiniș în Concursul...

Finiș în Concursul Național de Off-Road de la Slănic-Moldova

La Chioșcul de Muzică din parcul stațiunii Slănic-Moldova a avut loc duminică, 27 mai 2018, festivitatea de premiere a câștigătorilor celei de a treia etape a Concursului Național de Off-Road, dotată cu Trofeul ,,Dacii Liberi” (24 – 27 mai). La startul acestei noi ediții (a patra), care s-a desfășurat pe traseele montane din stațiune au participat 83 de echipaje din țară, dar și din Republica Moldova, o altă premieră pe care ne-au oferit-o organizatorii.

În anul în care România sărbătorește 100 de ani, această etapă de concurs a vizat și zona Slănic Moldova – Pasul Oituz, care a capătat o semnificație aparte, fiind apreciată nu doar pentru atracțiile naturale deosebite pe care le detine, ci și pentru încărcătura istorică marcantă. Cu acest prilej a fost introdusă și o probă specială, denumită ,,Vă ordon treceți Prutul”, avându-i ca participanți pe sportivii de la ,,Terra Valahia” din Republica Moldova.

Pentru că staff-ul competiției a dorit să ofere posibilitatea cât mai multor pasionați să guste din provocările off-roadului, la Trofeul ,,Dacii Liberi” au fost trasee pentru clasele Extrem, Open și Standard A și B (în funcție de capacitatea cilindrică) și o clasă special pentru cei care au avut mașini 4×4, dar nu au încercat încă valențele autovehiculului, o clasă la care au putut participa autoturisem 4×4, așa cum se prezintă ele în forma comercială – clasa Hobby.

După ce vineri, 25 mai, s-a dat startul în prima zi a întrecerilor, în seara aceleiași zile, începând cu ora 21.00, s-a pornit în proba specială ,,Noaptea Nemirei”, în care echipajele și-au putut testa abilitățile de orientare și navigare înfruntând întunericul.

Sâmbătă, 26 mai, de la ora 13.00, a avut loc proba superspecială Trial. Pe un traseu scurt, dar intens, spectatorii au văzut peste ce obstacole extreme au trecut mașinile înscrise, dar și cât de abili au fost copiloții când a venit vorba de trolieri.

Duminică, 27 mai, au fost premiate cele mai bune trei echipaje de la fiecare clasă. În plus, toți cei care au izbutit să învingă traseele Nemirei au primit o Diplomă de participare. Au mai fost acordate și diplome speciale, iar evenimentul a fost completat de prezentarea de către artista plastică Georgiana Teodorescu, a proiectului de rezidență artistică internațională ,,In Context”, care se va desfășura timp de o lună în Slănic-Moldova.

Desfășurată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Comisiei Naționale de Off-Road din România, etapa de la Slănic Moldova a fost organizată de A.C.S. Off-Road ,,Dacii Liberi Bacău” și Club Off-Road Vaslui, în asociere cu Consiliul Județean Bacău.

Au fost de mare ajutor în ale organizării și mediatizării evenimentului: Primăria Slănic-Moldova, Primăria Oituz, ISU Bacău, Jandarmeria Slănic-Moldova, RNP Romsilva, Ocolul Silvic Târgu-Ocna, Ocolul Silvic Bisericesc Bacău, Ocolul Silvic Privat Mereni, Ocolul Silvic Brețcu, Serviciul de Promovare Turistică și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Hotel ,,Venus”, precum și sponsorii competiției: Nexxon, Anconi Group, GTC Auto, Best Tools, Comservice Company, FORCH, Auto OK, Titanium Winch, , LOCTITE, TEROSON, Ferma ,,Stâna Dacilor”, House 4×4, Danina Line, Safir SRL, Popas Poiana Sărată, Deliciosul de Vaslui, Creative Auto Service, Radio Onești, 4×4 Adventure, Bacău Expres. Organizatorii au ținut să mulțumească în mod deosebit pentru implicare, prietenilor Răzvan Căpățână, Iulian Georgescu, Andrei Postolache, Lucian Mitrofan, Marian Anisia și Vasile Cobuz.
(Sursa: Club Off-Road ,,Dacii Liberi” Bacău, Buhuși.Net)

Text adaptat, actualizat și completat de Romulus-Dan Busnea

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...