sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulFiniș în probele...

Finiș în probele de alergare montană desfășurate la Slănic-Moldova

În seara zilei de sâmbătă, 7 iulie, s-a încheiat cea de-a doua ediție a Concursului de alergare montană ,,Legendele Nemirei”, eveniment sportiv organizat de Asociația ,,Prietenii Slănicului”, în colaborare cu Primăria orașului-stațiune Slănic-Moldova.

Cele trei probe de concurs (Maraton, Cros și Cursa Copiilor) au reprezentat pentru cei peste 300 de participanți din întreaga țară, o adevărată încercare chiar și pentru alergătorii experimentați, o luptă cu propriile limite pe un traseu dificil dar spectaculos, cu o diferență de nivel considerabilă, cu priveliști impresionante asupra munților, absolut superbe.
Potrivit celor afirmate de concurenți și de specialiști, și ediția din acest an a fost una foarte bine organizată, cu indicații foarte precise asupra traseului care urmează să fie parcurs, cu puncte de alimentare, hidratare și Salvamont pe traseele de cros și maraton.

,,Concursurile de alergare montană au menirea de a contribui la dezvoltarea durabilă a teritoriului prin atragerea atenţiei asupra conceptului de turism activ, ecoturism şi a implicărilor economice şi sociale pe care această formă de petrecere a timpului liber o are pentru dezvoltarea comunităţilor montane în general. Competiţia `Legendele Nemirei` işi propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța protejării și consolidării bogăției și binelui comun pentru rezidenți, vizitatori şi viitorul acestui ţinut, înzestrat cu cei mai de seamă factori naturali pentru viață: izvoare de apă, pădure și aer curat”, se arată pe site-ul competiției.

Clasament General:

CROS (13 km)
1. Cătălin Atănăsoaei (CSU Reșița) – 01:01:14, cu o viteză medie de 11,07 km/h
2. Nicolae Bălan (ISU Bistrița) – 01:03:24 _____________________ 10,69 km/h
3. Adrian Brănescu (Brașov) – 01:10:39 _________________________9,6 km/h
* Cea mai bună alergătoare la proba de cros a fost declarată Diana Nastas, cu 01:27:27 (locul 14 la General)

MARATON (42 km, cu o diferență de nivel pozitivă de 2.410 m)
1. Cristian Moșoiu (CSS ,,Steaua” București) – 03:53:02, cu o viteză medie de 10,89 km/h, nou record al competiției!
2. Gabriel Bularda (CSM ,,Dorna” Vatra- Dornei – 04:20:50 _______________ 9,73 km/h
3. Adrian Irimiea (Iași) – 04:37:25 ___________________________________ 9,15 km/h
* Cea mai bună maratonistă a fost Maria Vasilică, cu 06:35:09 (locul 19 la General)

Un alt participant special a fost și Ilie Roșu, din București, supranumit și ,,maratonistul drapelelor”, întrucât aleargă mereu însoțit de patru drapele, printre care la loc de cinste este, bineînțeles, cel al României.

Concursul de alergare montană de la Slănic-Moldova este și o manifestare caritabilă, desfășurată în beneficiul Centrului Pentru Servicii Sociale ,,Sf. Luigi Scrosoppi” Cireșoaia, Slănic-Moldova.
De asemenea, acesta se află pe lista celor mai tari evenimente de running pentru amatori din România, conform revistei ,,Unica”.

Sursa: www.legendelenemirei.ro

Romulus-Dan BUSNEA; Foto: Romulus-Dan BUSNEA și Munay LIFE

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...