marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalFLAGRANT ȘI PERCHEZIȚII...

FLAGRANT ȘI PERCHEZIȚII LA SUSPECȚI DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI SUSBSTANȚE PSIHOACTIVE

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracțional, specializat în trafic de droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv. Patru din membrii grupului au fost reținuți pentru 24 de ore.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au organizat, la data de 28 martie a.c., în municipiul Bacău, o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane, suspectate de săvârșirea unor operațiuni ilicite cu droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost prinși în flagrant trei bărbați, cu vârste cuprinse 20 și 34 de ani, care comercializau unor persoane substanțe susceptibile a efecte psihoactive.

În cursul aceleiaşi zile, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare la locuințele unor membri ai grupului, unde au fost identificate și ridicate, în vederea cercetărilor, 83 țiple cu pulbere de culoare albă, cântare, râșnițe , precum și sumele de 1.047 de lei și 350 de euro.

Din cercetări s-a stabilit că, un bărbat de 32 de ani și alte 5 persoane, din Bacău, în perioada octombrie 2012 – martie 2013 au distribuit droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în municipiu, în vederea obținerii de beneficii ilicite.

Față de patru persoane, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- S.T. Bacău a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cei patru vor fi prezentați astăzi Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, asociere în vederea comiterii de infracțiuni și operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Față de alte două persoane s-a dispus măsura interzicerii de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile desfășurate în acest caz au beneficiat de sprijinul lucrătorilor specializați din cadrul Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bacău și Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

De citit!

CRAB preia controlul asupra Rezervei de Apă din Bacău – Un pas semnificativ pentru siguranța alimentării cu apă în municipiu

Primarul Lucian Viziteu anunță că "Rezerva de apă a municipiului Bacău" a fost predată către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), punând în aplicare hotărârea instanței judecătorești care a validat decizia municipalității. Această mutare transferă responsabilitatea asupra debitului, prețului...

Pompierii băcăuani, eroi în weekend: 71 de intervenții în intervalul 16-19 Februarie”

În perioada 16-19 februarie a.c., pompierii din Bacău au desfășurat un efort remarcabil, răspunzând prompt la 71 de solicitări primite prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.Cea mai frecventă intervenție a fost acordarea ajutorului medical de urgență, totalizând...

Protejându-ne împotriva gripei de tip A: Importanța vaccinului antigripal

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea de a provoca epidemii și pandemii grave. Cu toate că simptomele gripei pot fi asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite, gripa de tip A poate...