duminică 19 ianuarie 2025

.

Instrumente de scris Faber-Castell:...

În universul fascinant al instrumentelor de scris, există nume care strălucesc cu propria...

Ce trebuie să știți...

Proiectorul LED este un dispozitiv care utilizează diode emițătoare de lumină pentru a...

Ce greșeli facem când...

Vrem să ne vindem mașina și ne grăbim să o facem. Vrem să...

Impactul testelor genetice în...

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice...
AcasăCulinarFleică de porc...

Fleică de porc “puțin” picantă

După o sesiune de șoping la unul din supermarketurile “de proximitate”, am revenit și cu un pachet de ceea ce urma a fi prânzul zilei: niște bucăți de fleică de porc. Erau mai multe decât în poză, dar o parte le-am convertit în fleici albe congelate pentru zile negre – obiceiurile deprinse în Epoca de Aur (greaua moștenire) nu se pierd așa, cu una, cu două.

_202

Pentru fleica de porc care urma a fi “dată în consum” imediat am propus o abordare rapidă: rumenită “ca la grătar” într-o tigaie pavată cu piatră necubică, garnisită cu un orez rapid gata în numai 10 minute. Și pentru că doar asezonarea cu sare și piper a fleicilor mi s-a părut mai mult decât banală, am zis să vin și cu un strop de culoare: niște paprică (boia). Nu de oricare, ci afumată.

Integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....