Focar de varicela in Penitenciarul Bacau. 170 de detinuti intra in carantina

O sectie a Penitenciarului Bacau a intrat in carantina dupa izbucnirea unui focar de varicela. Timp de trei saptamani nici un detinut nu va iesi din camera iar procesele in care sunt parte vor fi amanate.

Decizia de instituire a carantinei a fost luata de condicerea Penitenciarului dupa ce sase detinuti au fost confirmati ca fiind bolnavi de varicela, informeaza Realitatea TV.

“Prin instituirea acestei măsuri de carantină se încearcă izolarea focarului şi, implicit, extinderea bolii şi către celelalte secţii ale penitenciarului. S-a luat legătura inclusiv cu instanţele de judecată care au fost anunţate să stabilească alte termene pentru deţinuţii ce aveau termene în următoarele 21 de zile.

Totodată, pe perioada instituirii carantinei, nu se vor mai face nici transferuri de deţinuţi între penitenciare”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Adrian Novac.

Varicela este o boala infectioasa acuta, contagioasa, cunoscuta si sub numele de varsat de vant produsa de virusul varicelo-zosterian si manifestata prin eruptie polimorfa, pruriginoasa, aparuta in valuri. Virusul varicelo-zosterian determina varicela ca infectie primara si herpes zoster ca infectie recurenta. Sursa de infectie o constituie bolnavii de varicela sau de herpes zoster care sunt infectiosi prin leziunile tegumentare si mai ales prin cele ale mucoaselor. Poarta de intrare a infectiei este mucoasa nazofaringiana si cea conjunctivala. Link