marți, decembrie 12, 2023

Mi-am luat cuptor cu microunde. Cum îl folosesc?

Majoritatea oamenilor se gândesc să folosească cuptorul...

Câteva sfaturi utile pentru orice angajat

Sunt o grămadă de site-uri unde poți...

Mici secrete ale întreținerii autovehiculelor Volkswagen Golf 4

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular,...

Fostul jurnalist băcăuan Alin Leancă a lansat cartea “Legendele urbane”

CoolturaFostul jurnalist băcăuan Alin Leancă a lansat cartea “Legendele urbane”
- Advertisement -

Două oraşe din Moldova, Bacău şi Roman, au fost terorizate în ultimele săptămîni de zvonul, răspîndit pe internet, că mai multe adolescente au fost răpite de la discotecă şi ucise, pentru organe. Această teribilă veste s-a propagat cu mare viteză înfricoşînd copii şi părinţi deopotrivă. Numai că în urma unei minime cercetări s-a dovedit că vorba care a băgat spaima în oameni nu este decît o legendă, reactivata la anumite intervale de timp în diferite oraşe din România şi chiar din străinătate.

Dar cine anume lansează aceste zvonuri şi cu ce scop? Cum şi de ce iau naştere astfel de legende urbane? Iată un subiect de cercetare sociologică, prea puţin abordat pînă acum în oraşul Bacău, cel puţin în plan editorial.

Alin Leancă, fost jurnalist băcăuan, de formaţie sociolog, a publicat însă de curînd la Editura Vicovia volumul “Legendele urbane”, în care explică, utilizînd instrumente ştiinţifice, mecanismul de apariţie a acestui tip de folclor citadin. Cartea sa este rezultatul unei cercetări derulate pentru teza de licenţă cu acelaşi nume, pe care a realizat-o în cadrul Universităţii “Al.I.Cuza”, Iaşi, sub coordonarea conferenţiarului Adrian Netedu.

Citeste integral pe Fara Filtru

Alte titluri