FOTO: Ce au gasit pompierii in incaperea in care au murit cei patru copii de la Magura

Sambata seara, patru copii din comuna bacauana Magura au murit intr-un incendiu ce a cuprins imobilul in care se aflau. Copiii fusesera lasati de tatal lor intr-o bucatarie de vara, iar el s-a dus sa incaseze o suma de bani trimisa de sotie din Cipru.

Pompierii sustin ca incendiul a fost declansat de jarul care a cazut din soba. Tatal copiilor este cercetat penal pentru ucidere din culpa, insa el sustine ca a lasat cei patru copii in grija surorii sale, cu care imparte curtea. Aceasta, insa, spune ca barbatul nu i-ar fi spus nimic inainte de a pleca.

Cert este ca focul a cuprins foarte repede incaperea in care se aflau copiii. Reprezentantii ISU sustin ca de la declansarea incendiului si pana la observarea sa si anuntarea pompierilor a trecut cel putin o ora, ceea ce a fost fatal pentru copii.

“Copiii erau pe pat. Probabil acolo i-a lasat tatal lor. Probabil au simtit fumul si au incercat sa se acopere cu o patura” – a declarat generalul Mihai Simionescu, seful ISU Bacau.

El spune ca moartea prinintoxicare cu monoxid de carbon este lenta. Monoxidul patrunde lent in sange iar persoanele respective nici nu-si dau seama ca mor.

“Copiii atat de mici nu trebuie lasati nesupravegheati. Si intr-un apartament se pot intampla tragedii, de aceea, copiii nu trebuie lasati langa flacari, langa echipament electric sau langa lichide fierbinti” – a mai spus generalul Simionescu.