Intâi de toate vreau să vă spun că acesta nu este un tratat despre arta culinară franceză. Departe de mine gândul acesta. Pur şi simplu sunt experienţe (mai mult sau mai puţin culinare) trăite de mine începând cu data primului contact face-to-face cu Franţa (undeva demult, pe la început de mileniu). O să vă rog să-mi iertaţi englezismele (în fond, „English is just bad French”) şi franţuzismele pe care o să le întâlniţi în decursul acestor pagini, dar scriu aşa cum gândesc. Şi uneori îmi vine mult mai uşor să sintetizez într-un cuvânt sau într-o expresie în franceză/engleză, ceea ce ar necesita câteva paragrafe bune în limba română. Asta este! Nu sunt literat (asta nu înseamnă că sunt illiterate 🙂 ), formaţia mea este pur tehnică: am urmat un liceu industrial, am absolvit o politehnică şi predau într-o faculate de inginerie. Luaţi-mă aşa cum sunt, sau take it or leave it 🙂 ! Continuare …
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....