vineri 19 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarFranţa-n bucate: 1...

Franţa-n bucate: 1 – Dunkerque

În 2001, cea mai mare parte a sejurului francez mi-am petrecut-o în Dunkerque, oraşul în care se află unul din cei patru poli ai Université du Littoral Côte d’Opale (ULCO), o universitate tânără (a fost înfiinţată în 1991), cu laboratoare şi facilitaţi răspândite pe coasta Canalului Mânecii, la Dunkerque, Calais, Boulogne-sur-Mer şi Saint-Omer.

Locuiam la etajul 21 (ultimul locuibil) al unui hotel, unde ULCO avea permanent reţinută o cameră pentru profesorii „etrangeri”. Aveam la dispoziţie, în cei 12 metri pătraţi, şi o plită electrică cu cuptor – am mai lucrat cu aşa ceva când, student fiind, locuiam în căminul de garsoniere din B‑dul Metalurgiei. În acest echipament mi-am exersat talentele culinare, de la ochiuri cu cartofi prăjiţi, la linte cu cârnaţi şi confit de canard (din conservă, évidemment). Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....