.

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție...

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe...

Eficiența și confortul încălzirii...

Într-o lume în continuă evoluție, tehnologia modernă a adus cu sine inovații în...

Sfaturi pentru un sunet...

   Configurarea unui sistem de sunet frumos este unul dintre acele lucruri care pot...

Cum să câștigi o...

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea ce reprezintă o provocare pentru oricine...
AcasăCulinarFranţa-n bucate: 1...

Franţa-n bucate: 1 – Dunkerque

În 2001, cea mai mare parte a sejurului francez mi-am petrecut-o în Dunkerque, oraşul în care se află unul din cei patru poli ai Université du Littoral Côte d’Opale (ULCO), o universitate tânără (a fost înfiinţată în 1991), cu laboratoare şi facilitaţi răspândite pe coasta Canalului Mânecii, la Dunkerque, Calais, Boulogne-sur-Mer şi Saint-Omer.

Locuiam la etajul 21 (ultimul locuibil) al unui hotel, unde ULCO avea permanent reţinută o cameră pentru profesorii „etrangeri”. Aveam la dispoziţie, în cei 12 metri pătraţi, şi o plită electrică cu cuptor – am mai lucrat cu aşa ceva când, student fiind, locuiam în căminul de garsoniere din B‑dul Metalurgiei. În acest echipament mi-am exersat talentele culinare, de la ochiuri cu cartofi prăjiţi, la linte cu cârnaţi şi confit de canard (din conservă, évidemment). Continuare …