miercuri 22 ianuarie 2025

.

eReader sau tabletă?

Chiar dacă cititul nu mai este cea mai plăcută zăbavă din viața omului,...

Despre șomajul tehnic pe...

Şomajul tehnic este perioada în care salariaţii sunt trimişi acasă deoarece unitatea nu...

Hotele încorporabile și sifoanele...

Bucătăria reprezintă inima unei locuințe, iar echiparea ei cu cele mai potrivite și...

Mai are cuierul clasic...

Dacă ați fost prin niște apartamente ale rudelor părinților sau chiar prin apartamente...
AcasăCulinarFranţa-n bucate: 6...

Franţa-n bucate: 6 – Deliciile culinare pentru turişti ale Cartierului Latin (2)

Începusem să vă povestesc despre Babilonul culinar din Cartierul Latin al Parisului.  Englezii au o vorbă, preluată de la Sf. Augustin: When in Rome, do as the Romans do. Adicătelea dacă eşti în Paris, mănânci ce mănâncă şi parizienii. Şi totuşi, am văzut o mulţime de italieni îngrămădindu-se în pizzerii, şi o droaie de americani comandând hamburgeri cu „French fries”. Adevărul este că şi eu am testat în Paris specialităţi indiene, chinezeşti sau japoneze, însă pur şi simplu pentru că acasă nu aveam această posibilitate. Dar nu m-am dus să mănânc mititei sau tochitură cu mămăliguţă!

Pe lângă meniul „à la carte”, toate restaurantele franceze, nu numai cele din Quartier Latin, îţi oferă şi câteva variante de meniu fix, incluzând – aproape invariabil – plat du jour (specialitatea zilei).

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....