.

Ce greșeli facem când...

Vrem să ne vindem mașina și ne grăbim să o facem. Vrem să...

Câteva idei pentru a...

Cu toții visăm la o piele impecabilă, strălucitoare, dar cu produsele noi care...

Câteva sfaturi pentru cei...

Încălzirea prin pardoseală poate suna ca un lux, dar este un mod practic...

Tot ceea ce trebuie...

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, nu aveți nevoie de un spațiu...
AcasăCulinarFranţa-n bucate: 7...

Franţa-n bucate: 7 – Cafeneaua pariziană

Stricto sensu, cafeneaua ar trebui să fie locul în care se bea cafea. Deschid aici o paranteză: da, cafeaua se bea şi croissantul se mănâncă, nu se consumă – aşa cum preţios încearcă să se exprime unii şi alţii (nu dau nume). La fel de tembelă este şi întrebarea care mi se pune (nu rareori): „Ce serviţi?”. Păi nu servesc nimic, dacă aş fi vrut să servesc mă făceam ospătar, chelner, barman (bartender sau barperson ca să fiu politically correct). Eventual mănânc, sau beau. Nu consum, nu servesc. Ce este rău în a mânca şi a bea? Pentru ce această jenă de a folosi nişte verbe create exact în acest scop? Am închis paranteza. Continuare …