Friptură de cangur

1002-1024x724 copy

Povestea este destul de veche, de pe la sfârșitul lui octombrie 2012. Pozele, evident, sunt făcute tot atunci, cu dotările și priceperea de la vremea respectivă.

Am găsit la Lidl carne de cangur. Probabil pulpă congelată. Cum poza de pe ambalaj arăta bine, m-am încumetat și am cumpărat un pachet de 300 g. Pachetul conţinea patru bucăţi de carne, pe care le-am lăsat la decongelat în frigider (nu se recomandă decongelarea rapidă la microunde).

Întrucât n-am mai gătit până acum aşa ceva (şi nici n-am mâncat), am făcut puţină muncă de cercetare. Am găsit pe net o broşurică electronică, o bună introducere în tainele preparării acestei surse de proteine de la antipozi. Ce am reţinut de acolo, la o primă citire:

  • cangurul intră la categoria „vânat”, fiind crescut în sălbăticie, fără furaje, hormoni, antibiotice etc.;
  • ca şi carnea de vită, dacă nu este pregătită corespunzător, carnea de cangur iese tare, uscată şi fadă;
  • cele mai bune rezultate se obţin cu carnea marinată în prealabil.

Continuare…