Carnea iepurelui domestic este uşoară, dar puţin cam fadă. Este o carne albă, asemănătoare celei de piept de pui. Pentru a deveni mai atractivă se marinează şi se înnobilează cu diverse mirodenii. Se împacă bine cu dafinul, salvia, măghiranul, rozmarinul şi busuiocul, dar şi cu alte condimente pe care noi, românii, le-am numi „exotice”. Aici am încercat să văd cum se împacă nişte condimente Cajun (găsiţi amestecuri gata preparate în hypermarketuri) cu ingredientele intrate mai demult în bucătăria românească: salvia şi dafinul. Iar merele să ştiţi că pot da un plus de savoare (dacă nu şi de culoare) fripturilor.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....