Bunica mea paternă (mama lu’ tata adică) avea, ca orice om, niște fixuri în materie de mâncare. Respectiv nu se atingea de carnea de iepure. Până într-o zi când, în vizită la niște rude fiind, am fost serviți cu o minunată tocăniță de iepure de casă. Știind despre obiceiurile culinare ale bunicii, gazda ne-a precizat că este tocăniță de pui. Bunica a mâncat, a lăudat-o și abia după ce i s-a spus ce a avut cu adevărat în farfurie i s-a făcut rău. În tinerețea mea, prin anii ’80, când nu prea se găsea carne decât cu “pile”, Agricola Bacău mai scotea la vânzare carcase de iepure. Le pregăteam întregi, la tavă în cuptor, cu diverse legume. Un astfel de iepure cu legume sătura patru adulți și doi copii (mici, ce-i drept). În amintirea acelor vremuri am încropit ceva asemănător, cu mai puțină carne, cât să ajungă pentru două persoane.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....