După fripturile din carne de cangur, ren și cerb, a venit rândul să încerc și o altă friptură, tot așa, mai exotică, friptura de struț. Deși am înțeles că există și în România ferme care cresc struți pentru carne, cea pe care am folosit-o eu vine tocmai din Africa de Sud. Face parte din gama “Deluxe” de la Lidl și este un semipreparat congelat. Conform specificațiilor producătorului, conține 92% carne de struț. Restul de 8% îl reprezintă apa, siropul de glucoză, sarea, extractele de condimente (nespecificate) și, drept stabilizatori, citrați de sodiu și bicarbonat de sodiu. Deci, nimic dubios (zic asta pentru vânătorii de E-uri din alimentele procesate industrial). Deși nu se precizează care parte a struțului e folosită, după aspect, culoare și textură, am bănuit că este vorba de bucăți de pulpă.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....