.

Beneficiile închirierii unei mașini...

Atunci când planifici o călătorie, fie că este de afaceri sau de agrement,...

Te dor călcâiele dimineața?...

Cei care cred că fasceita plantară este doar un cuvânt greu de pronunțat,...

Câteva trucuri pentru amenajarea...

În secolul al XIV-lea, clasele inferioare dormeau pe saltele umplute cu paie. În...

Top 10 măsuri ca...

Sănătatea ficatului este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Ficatul are roluri...
AcasăCulinarFriptură de struț...

Friptură de struț cu sos de coacăze negre

100 copy

După fripturile din carne de cangur, ren și cerb, a venit rândul să încerc și o altă friptură, tot așa, mai exotică, friptura de struț. Deși am înțeles că există și în România ferme care cresc struți pentru carne, cea pe care am folosit-o eu vine tocmai din Africa de Sud. Face parte din gama “Deluxe” de la Lidl și este un semipreparat congelat. Conform specificațiilor producătorului, conține 92% carne de struț. Restul de 8% îl reprezintă apa, siropul de glucoză, sarea, extractele de condimente (nespecificate) și, drept stabilizatori, citrați de sodiu și bicarbonat de sodiu. Deci, nimic dubios (zic asta pentru vânătorii de E-uri din alimentele procesate industrial). Deși nu se precizează care parte a struțului e folosită, după aspect, culoare și textură, am bănuit că este vorba de bucăți de pulpă.

101

113

Continuare…