marți 5 noiembrie 2024

.

Conduita preventivă în condiții...

Conducerea sub razele arzătoare ale soarelui poate fi o provocare, punând la încercare...

Ce greșeli facem când...

Vrem să ne vindem mașina și ne grăbim să o facem. Vrem să...

Ce trebuie să știm...

O yală magnetică este un dispozitiv de blocare care constă dintr-un electromagnet și...

Cum alegem o baterie...

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje...
AcasăCulinarFriptură de struț...

Friptură de struț cu sos de coacăze negre

100 copy

După fripturile din carne de cangur, ren și cerb, a venit rândul să încerc și o altă friptură, tot așa, mai exotică, friptura de struț. Deși am înțeles că există și în România ferme care cresc struți pentru carne, cea pe care am folosit-o eu vine tocmai din Africa de Sud. Face parte din gama “Deluxe” de la Lidl și este un semipreparat congelat. Conform specificațiilor producătorului, conține 92% carne de struț. Restul de 8% îl reprezintă apa, siropul de glucoză, sarea, extractele de condimente (nespecificate) și, drept stabilizatori, citrați de sodiu și bicarbonat de sodiu. Deci, nimic dubios (zic asta pentru vânătorii de E-uri din alimentele procesate industrial). Deși nu se precizează care parte a struțului e folosită, după aspect, culoare și textură, am bănuit că este vorba de bucăți de pulpă.

101

113

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....