sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Cum tratăm o întindere...

Un ligament este o bandă fibroasă de țesut conjunctiv care leagă osul de...

Ploșnița cerealelor și fuzarioza:...

Agricultura este o ramură vitală a economiei, asigurând hrana pentru populația globală în...

De ce dăm cadouri...

Dăruirea de cadouri în general este o tradiție străveche care a ajuns să...

Deserturile copilăriei

Cicolata e bună, panetonele, la fel, merge și un tiramisu. Dar nimic nu...
AcasăCulinarFriptură din pulpă...

Friptură din pulpă de porc mistreț

Dacă doriți să pregătiți așa ceva, mai întâi cumpărați mistrețul. Nu pe tot, ci doar vreo 1,5 – 2 kg de pulpă.
208
Ca să n-aveți surprize, înainte de a vă apuca de gătit, aveți de făcut două lucruri. Primo: vedeți să nu conțină Trichinela Spiralis (asta v-o poate spune rapid orice medic veterinar). Secundo: controlați să nu fie cumva radioactiv (s-au mai văzut cazuri). Pentru asta nu trebuie să-l puneți la întuneric și să observați dacă devine fosforescent (metoda asta nu dă întotdeauna rezultatele scontate), este suficient un contor Geiger-Müller, un must-have al oricărei gospodine care se respectă. Odată lămurite aceste chestiuni, puteți purcede la marinarea cărnii (punerea la baiț cum s-ar zice popular), așa cum v-am povestit pe îndelete și cu lux de amănunte aici. Cum marinarea durează măcar 48 de ore, dacă vreți să aveți friptura pe masa de Crăciun, ar fi cazul să vă cam suflecați mânecile și să vă apucați repejor de treabă.
215
Cum? Citiți aici continuarea

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....