.

Când ar trebui să-ți...

Prostata este atât o glandă accesorie a sistemului reproducător masculin, cât și un...

Bolile rapiței și tratamentele...

Rapița (Brassica napus) este o plantă agricolă deosebit de importantă, cultivată în principal...

Cum întreținem o poartă...

Poarta este un dispozitiv mecanic și vă va proteja mai eficient proprietatea comercială...

Cum să-ți păstrezi Mercedesul...

Un Mercedes nu este doar o mașină, este un mod de viață. Este...
AcasăCulinarFriptură din pulpă...

Friptură din pulpă de vițel cu legume la abur

100 copy

Friptura aceasta din pulpă de vițel garnisită cu legume la abur am preparat-o acum vreo patru ani, prin 2012. Dacă în ziua de azi găsești bucăți de vițel / mânzat / vită pentru o friptură decentă relativ ușor în unele hypermarketuri, la vremea respectivă o astfel de achiziție reprezenta o adevărată aventură. Măcelăriile din orașele patriei îți livrează cu nonșalanță carnea vacilor de lapte ieșite la pensie pe post de mânzat, dacă nu chiar de vițel. Am luat o bucată de pulpă de vițel pe care am transformat-o într-o friptură suculentă și fragedă (comestibilă deci), chiar dacă n-a ieșit ea medium-rare, nici măcar medium. Oricum, nu s-a făcut nici talpă, nici cauciuc, în ciuda faptului că am ținut-o aproape un ceas la cuptor. Secretul?

Citiți în continuare.