joi 12 septembrie 2024

.

Marker, liner, koki… Ce...

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip pen, flow marker, sign pen (în...

Explorarea Naturii cu stil:...

Atunci când pasiunea pentru explorarea naturii se îmbină cu confortul și performanța, alegerea...

Cum alegi parchetul stratificat?

Acasă e cel mai minunat loc, iar podeaua din lemn contribuie la transformarea...

Cum a apărut bideul

Un bideu este un vas sau recipient conceput pentru a fi așezat în...
AcasăCulinarFriptură fragedă din...

Friptură fragedă din pulpe și aripi de curcan

200 copy

Dacă vreți să aflați cum se pregătește o friptură de curcan pe baze științifice, vă aflați la locul potrivit. Ca să-ți reușească o friptură suculentă în interior, rumenă și crocantă în exterior, fie ai cunoștințe serioase de biologie celulară, fizică și chimie (pe care, evident, le aplici în tehnica gătirii), fie urmezi cu conștiinciozitate indicațiile din acest articol.

Am aplicat metodologia descrisă în continuare unui curcan de vreo 6 kg, de la care am păstrat pentru friptură doar membrele, adică aripile și pulpele întregi. Procesul este de durată și necesită două etape: în prima etapă carnea stă la saramură minimum 3 – 4 ore (dar poate sta și peste noapte, adică până la 12 – 14 ore), după care urmează etapa de cuptorizare care ține și ea 2 – 3 ore.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....