Gala FSC si-a desemnat castigatorii

Anuala gala a premiilor Fundatiei de Sprijin Comunitar si-a desemnat, aseara, castigatorii in cadrul unei festivitati ce a avut loc la Restaurantul Levisticum.

Premiul de Excelenta a fost obtinut de Ioana MARE, elevă, voluntar de excepție în cadrul Habitat for Humanity Comănești iar premiul pentru persoane fizice a revenit suroriii MONICA ANTE, pentru dezvoltarea programului de servicii rezidențiale pentru copii defavorizați în cadrul Casei Sfânta Maria din Barați.

CONSILIUL JUDEȚEAN BACĂU a castigat sectiunea “Institutii si ONG-uri”, pentru programul Ghiozdanul Școlarului iar COMFERT a fost desemnata castigatoare la sectiunea “companii” pentru oferirea de burse de liceu pentru tinerii defavorizați.

La eveniment au participat 180 de persoane. Momentele artistice ale serii au fost asigurate de copiii beneficiari ai FSC de la centrele Mozaic si Clubul cu Lipici Bacau, voluntarii organizatiei si trupa Flying Seagul din Marea Britanie. Evenimentul a fost prezentat de Nicola care a si incantat audienta in deschidere cu cateva dintre hiturile ei de succes.

In cadrul evenimentului s-au adunat, din incasari si donatii, aproximativ 42.600 euro, dintre care 30.800 din partea sponsorilor evenimentului, 8.325 euro din donatiile individuale si sponsorizarile pe mapele cu pachete sociale (burse elevi rural, sustinerea activitatilor Cluburilor cu Lipici, medicamente si pampers batrani, constructie casa in cadrul Satului Seniorilor), 1.000 euro din vanzarea biletelor de tombola, 2.476 din licitatia cu strigare.

La licitatia serii, care a fost unul dintre cele mai incitante si gustate momente, desfasurata in mai multe reprize, au fost licitate patru tablouri realizate de beneficiarii FSC, un colier din fimo lucrat deasemenea in cadrul atelierului Activ Mozaic si tabloul SARBATOARE donat organizatiei de catre pictorul naiv bacauan Ioan Maric.

Primul tablou a fost adjudecat de compania Agricola cu suma de 950 lei, al doilea de catre Dedeman cu suma de 1.200 lei. Celelalte doua tablouri ale voluntarilor FSC au fost adjudecate de Pambac contra sumei de 500 lei fiecare. Colierul din fimo a fost deasemenea aprins disputat intre TQM si Popasul Trebes, fiind adjudecat de cei din urma contra sumei de 2500 de lei.

Cel mai apreciat si disputat a fost, in mod evident, tabloul pictorului bacauan Ioan Maric, prezent deasemenea la eveniment. Licitatia a pornit de la 1500 de lei iar “confruntarea” s-a desfasurat intre Pambac si dealerul Mitsubishi Bacau care a si castigat oferind 5.000 de lei.

+ Albumul foto al evenimentului, pe Facebook