Gala Local Kombat de la Onești se dispută cu casa închisă

Toate cele 1.500 de bilete puse în vânzare pentru gala Local Kombat de vineri seară de la Onești au fost epuizate, iar Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” va fi neîncăpătoare la evenimentul în care Ionuț “Pitbull” Atodiresei va lupta pentru titlul mondial WAKO Pro la categoria 64,5 kilograme.

Puse în vânzare luni dimineață, tichetele au fost vândute marți seară, atunci când s-au închis și casele de bilete. “Am fost uimit să văd de impactul atât de mare. Promit că vom încerca să organizăm și la anul o astfel de gală”, a spus primarul Laurențiu Neghină, completat de promotorul Eduard Irimia: “Ne bucură interesul. Spectatorii care vor fi mâine la sală vor avea ce să vadă pentru că avem cinci meciuri pentru titlul naționale, toate dueluri revanșă, iar pe lângă titlul mondial, avem programate alte 4 meciuri internaționale puternice.”

Atodiresei, care a fost desemnat pentru a doua oară challenger la titlul mondial, e convins că îl va învinge vineri seară, în gala programată să debuteze de la ora 19:00, pe spaniolul Aitor Eguzkiza, deținătorul centurii din anul 2011. “Nu vreau să mai ratez șansa de această data. Am văzut câteva meciuri ale adversarului meu și îi transmit de pe acum să își ia gandul că se va întoarce cu centura în Spania”, a afirmat campionul Intercontinental.

Pe lângă cele 8 meciuri pe reguli K-1, gala programează și două înfruntări de Mixed Martial Arts (MMA), introduse după doi ani de pauză la un eveniment Local Kombat. Cel mai greu duel, atât la propriu, cât și la figurat, va fi cel dintre coloșii Alexandru “Muntele Bihorului”, care cântărește 160 de kilograme, și americanul Steven “Panda” Banks (135 de kilograme).

La Onești sunt invitați și sportivii români calificați în marea finală Superkombat de pe 22 decembrie, Sebastian Ciobanu, Benjamin Adegbuyi, dar și samoanul Mighty Mo, Andrei Stoica și Raul Cătinaș, la rândul lor posibili participant în super-fight-uri în gala care se anunță cel mai mare eveniment al anului în Europa pe reguli de K-1.

Fight-cardul galei Local Kombat Onești

Ora 19:00, Sala Polivalentă Nadia Comăneci, în direct pe Sport.ro:

1. Titlul Național Local Kombat (Reguli K-1, 3x3min, -60kg)
Marius Grăunte vs. Florin Lupu

2. Titlul National Local Kombat (Reguli K-1, 3x3min, -67 kg)
Amansio Paraschiv vs. Alin Șpan

3. Titlul National Local Kombat (Reguli K-1, 3x3min, -72kg)
Cristian Milea vs. Claudiu Badoi

4. Titlul National Local Kombat (Reguli K-1, 3x3min, -85kg)
Cristian Ristea vs. Alexandru Nedelcu

5. Titlul National Local Kombat (Reguli K-1, 3x3min, -95kg)
Danut Hurduc vs. Gabriel Flutur

6. Super Fight (Reguli K-1, 3x3min, -72.5kg)
Yasin El Hana (Franța) vs. Adrian Mitu (România)

7. Super Fight (Reguli K-1, 3x3min, -75kg)
Philippe Salmon (Franța) vs. Miodrag Olar (România)

8. Titlul mondial WAKO Pro (Reguli K-1, 5x3min, -64,5 kg)
Ionuț Atodiresei (România) vs. Aitor Eguzkiza (Spania)

9. Super Fight (Reguli MMA, 3x5min, +96kg)
Zsolt Balla vs. Adrian Stoiți

10. Super Fight (Reguli MMA, 3x5min, +120kg)
Steven Banks (Statele Unite ale Americii) vs. Alexandru Lungu (România)

FOTO: Bogdan Tintaru